Ergonomi på arbejdspladsen

I dag har mange mennesker et stillesiddende arbejde, hvor de tilbringer adskillige timer dagligt foran en computer – ofte i samme stilling. Det har kroppen ikke godt af. Heldigvis er der en del, du kan gøre for at gøre belastningen fra en stillesiddende hverdag væsentlig mindre.

Undgå syge medarbejdere med et ergonomisk tjek

Hvis du vil undgå sygemeldte medarbejdere, kan det godt betale sig at undersøge de ergonomiske forhold på arbejdspladsen. Ergonomien har nemlig stor betydning for, om vores muskler og skelet lider overlast.

Hvis dine medarbejdere dag ud og dag ind arbejder i de samme siddestillinger, risikerer de at blive syge på grund af ryg,- nakke- og skuldersmerter eller andre gener i muskler og led. Det kan et ergonomisk tjek af arbejdspladsen måske afhjælpe.

Hvordan undersøger man de ergonomiske forhold?

Ergonomi handler om at forbedre de eksisterende forhold på arbejdspladsen – og til tider om at supplere med nyt inventar. Når jeg arbejder med ergonomiske tjek, tager jeg dog altid udgangspunkt i det eksisterende møblement. Ofte er det nemlig slet ikke møblerne – men brugen af dem – der er skyld i gener hos de ansatte.

Eksempelvis benytter mange sig ikke af justeringsmulighederne på kontormøblerne, mens andre blot sidder forkert. Højden på skrivebordet har for eksempel stor betydning for arbejdsstillingen, ligesom det også er vigtigt, at der er en tilpas afstand mellem tastatur og dig selv. Det er en god idé at kunne hvile armene på skrivebordet, når du benytter tastaturet. Så undgår du nemmere spændinger i skuldre og nakke.

Hvis du vil vide mere om ergonomi

Jeg arbejder til dagligt som fysioterapeut, men jeg tilbyder også ergonomiske tjek af arbejdspladser. Derfor er du eller din virksomhed selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte mig, hvis I vil høre mere om, hvordan I kan forbedre de ergonomiske forhold på kontoret.